'

'

6 Mayıs 2015 Çarşamba

Antalya Haberleri Yörük Festivali Başlıyor

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “1.ULUSLARARASI ANTALYA YÖRÜK FESTİVALİ”, 8 MAYIS’TA CUMHURİYET MEYDANI’NDA “GÖÇ DUASI” İLE BAŞLAYACAK.
Yörük Festivali Başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1.Uluslararası Antalya Yörük Festivali”, 8 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda “Göç Duası” ile başlayacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği işbirliğinde 8-10 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Yörük Festivali düzenlenecek. Uluslararası Antalya Yörük Festivali ile 22. Yörük Şöleni, 8 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda “Göç Duası” ile başlayacak. Duanın ardından Büyükşehir Belediyesi’ne temsili Yörük Göçü yapılacak. Karaalioğlu Parkı’nda kurulacak Yörük çadırlarında, gün boyu keçi sağmadan, kız isteme merasimine, Yörük kültürünün bir çok unsuru yaşatılacak. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ilk kez senfoni ile muhteşem bir konser verecek.
Yörük Festivali’nin ikinci gününde Karaalioğlu Parkı’ndaki çadırlarda Yörük Kültürü’nü anlatan söyleşiler düzenlenecek, gelin alma ritüeli canlandırılacak. Etkinlikler kapsamında Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Yörük kıyafetleri defilesi gerçekleştirecek. Festival, son gününde ise 22. Yörük Şöleni kapsamında Düzlerçamı’na taşınacak. Beylik töreni, halk oyunları, konserler, şiir dinletilerinin gerçekleştirileceği festival, ünlü sanatçı Sümer Ezgü’nün vereceği Yörük Türküleri konseri ile sona erecek.
“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya’ya Bira Festivali değil Yörük Festivali yakışır. Biz kendi tarihimize, değerlerimize, özümüze sahip çıkıyoruz. Yörük kültürümüzü gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak zorundayız. Bu festivalle Yörük kültürümüzü sadece Antalya’ya değil, turistlere de tanıtmak istiyoruz. Geliştirerek devam ettireceğimiz bu festival, turistlerin görmeden gitmeyeceği bir etkinlik olacak” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder